Számítógép és laptop gyorsítása: a módszerek

máj 30, 2022 | Laptop szerviz, Számítógép szerviz

A számítógépek és laptopok gyorsítása többféle módszerrel is megvalósítható; a közös bennük, hogy eredményesek!

számítógépek gyorsítására – legyen szó asztali PC-ről, vagy laptopról – időnként szükség lehet; egy átlagos felhasználó esetében félévente-évente biztosan el kell végezni ezt a feladatot. Három alapvető módszer létezik, melyek egyaránt hatásosak, ám míg a legelsőt akár otthon is el lehet végezni, ám némi szakértelmet azért igényel, addig az utolsót már inkább érdemes egy szakemberre bízni.

A számítógépek és laptopok gyorsítását szolgáló, legelső módszer a szoftveres tisztítás, ami – mint fentebb írtuk – akár otthon, „házilag” is elvégezhető; csupán egy erre használható szoftverre van hozzá szükség, és persze a tudásra, hogy hogyan kell azt kezelni. A művelet során a számítógépről törlődnek a nem használt, illetve hibás fájlok, ez pedig megkönnyíti az operációs rendszer működését, ami így felgyorsul.

A második módszer a számítógépek gyorsítására az operációs rendszer teljes újratelepítése. Amikor a szoftveres tisztítás már nem elegendő, akkor következik ez a módszer, ami által a gép „megújulhat”, és eltűnnek a hibák, amelyek lassították a működését. Természetesen ilyenkor a rendszeren kívüli fájlok nem vesznek el, a gép a művelet után ugyanúgy használható lesz, mint előtte.

A harmadik lehetőséget a merevlemez cseréje jelenti. Ha az első két módszer nem hoz megfelelő eredményt, akkor a számítógépek és laptopok gyorsítása csak a merevlemez korszerűbb változatra cserélélésével oldható meg. Az úgynevezett SSD meghajtók sokkal gyorsabb beolvasást tesznek lehetővé, ami által a számítógép felgyorsul, ráadásul extrém szinten; a felhasználóknak általában komoly meglepetést képes okozni, hogy mennyivel gyorsabbá válik a gépük egy új SSD meghajtónak köszönhetően.

Amennyiben bővebb információra lenne szüksége a laptopok és számítógépek gyorsításával kapcsolatban, illetve, ha szeretne bennünket megbízni a feladattal, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!