Hogyan kerülje el okosan a számítógép szervizt?

febr 28, 2023 | Számítógép szerviz

Számítógép szervizünkhöz bátran fordulhat tisztításért, de az alapokkal akár egyedül is megpróbálkozhat, a lényeg, hogy ne hanyagolja el a karbantartást!

A számítógépek nem örök életűek, előbb vagy utóbb előfordulhatnak hibák, amiket csak szakértők tudnak orvosolni. Számtalan problémát és ezzel együtt a számítógép szervizt azonban sokáig el lehet kerülni, mégpedig egy egészen egyszerű karbantartási művelettel; a tisztítással. Elsőre talán szokatlannak hangzik, de valójában ezek a készülékek is érzékenyek a porra, ezért időről időre be kell iktatni a belső tisztítást.

Azt már az elején leszögezzük, ha bizonytalannak érzi magát, jobb, ha nem kezdi el egyedül a karbantartást, még akkor sem, ha előre egyszerűnek látszik. Szintén nem ajánljuk, hogy szakember segítsége nélkül végezze el a tisztítást, ha még van érvényes garancia a készülékre, azt ugyanis elveszíti, ha megbontja a házat. Ha viszont belevág, fő a biztonság, elsőként tehát áramtalanítsa a készüléket, és csak ezt követően nyissa fel a számítógép oldallapját.

A legfontosabb maga a porszűrő, ezt keresse meg, és törölje át alaposan, majd ugyanígy a többi belső tartozékot is szabadítsa meg a lerakódott portól. Ehhez érdemes beruháznia egy kifejezetten tisztításra szolgáló spray-re, de használhat akár egy puha ecsetet is. Az egyéb szennyeződések eltávolításához célszerű alkohollal enyhén megnedvesített rongyot használni. Ha mindennel végzett, tegye vissza a helyére az oldallapot, ennyi volt az egész.

Ami fontos, hogy a tisztítást akkor se hanyagolja el, hogyha nem szeretné egyedül megcsinálni, ebben az esetben inkább kérje számítógép szervizünk segítségét. Tisztítás nélkül csökken a hűtés hatékonysága, és a ventilátor ugyan sokáig küzd, működése megemelkedett zajszinttel jár. A por egyre gyorsabb ütemben rakódik le, és hamar elérkezik az a pont, amikor a teljesítmény már nem az igazi, lassul a készülék, végül pedig megadja magát a ventilátor.

Kímélje meg magát a fölösleges meghibásodástól, bosszantó lassulástól, és ha szükségét érzi, bízza ránk a karbantartást! Ha viszont problémát észlel, ne habozzon, keresse számítógép szervizünket a gyors és szakszerű javításért!